Maak kennis met onze trainers

Het d-teach academy team omvat pedagogen, online leraren, telelogopedisten, instructional designers, en e-learning ontwikkelaars.
Al onze trainers gaan dagelijks zelf aan de slag met online en blended leren, en delen hun hands-on tips en tricks graag met jullie.

d-team

Lieselot Declercq

Lieselot heeft ruim 14 jaar ervaring in verschillende sectoren van het onderwijs. Tijdens haar loopbaan als leraar behaalde ze een Msc onderwijswetenschappen aan de Open Universiteit Nederland en een Msc pedagogische wetenschappen aan de UGent. Ze volgde een BaNaBa zorg aan de Arteveldehogeschool en marketing van nieuwe technologieën aan de UGent. Ze volgde een opleiding voor beleidsfuncties, directeur/DHOS-opleiding en een opleiding digitale transformatie bij Vlerick. Ze heeft ervaring als blended learning directiemedewerker aan de UGent binnen de dienst kwaliteitszorg. Lieselot heeft ervaring in onderwijsmanagement, als onderwijsassistent en deed OBPWO-onderzoek in opdracht van de UGent, de UA en de Vlaamse overheid. Lieselot is oprichter en bestuurder van d-teach.

Joke Hollants

Joke Hollants is adviseur digitale vaardigheden bij d-teach online training. Acht jaar geleden is ze als wetenschapper met interesse in communicatie en design ‘toevallig’ in de wereld van online leren gerold. En dat heeft ze haar nog niet beklaagd. Ze heeft ervaring als instructional designer en e-learning ontwikkelaar binnen zowel de academische als bedrijfswereld. Joke zet in op effectief en interactief online leren met eenvoudige tools, en ze deelt haar tips en tricks om het beste uit deze tool te halen graag met anderen.

Maaike Grammens

Maaike Grammens is adviseur professionalisering bij d-teach online training. Ze studeerde achtereenvolgens af als leerkracht, pedagoog en coach, en heeft heel wat ervaring met het begeleiden van leerlingen en (toekomstige) leraren in verschillende onderwijscontexten. Ze is geboeid door alles wat met online onderwijs te maken heeft en in het bijzonder synchroon online onderwijs. Sinds september 2018 voert ze via een Baekelandmandaat, in samenwerking met de Universiteit Gent, onderzoek uit in functie van d-teach. Het doel van haar doctoraat is om de competenties van leraren die synchroon online lesgeven in kaart te brengen, om hen vervolgens te ondersteunen bij hun professionele ontwikkeling.

Scarlet Coopman

Scarlet Coopman is een educational en instructional designer met een passie voor onderwijsinnovatie en online leren in alle facetten. Met een Master Taal- en Letterkunde en een Master Geschiedenis achter de hand, heeft ze 10 jaar ervaring in het brede onderwijsveld en de onderzoekswereld. Daarnaast heeft ze heel wat onderwijskundige projecten rond gepersonaliseerd, digitaal, blended en/of flipped leren op haar teller, telkens met een focus op didactiek. Met een grote interesse voor actuele onderzoeksresultaten gekoppeld aan good practices (getest en goedgekeurd) vanuit de praktijk, heeft Scarlet een doenersmentaliteit met een grote focus op leren met impact, duurzame ontwikkeling en lessons learned.

Manon Talpe

Manon Talpe is online logopediste en leerkracht bij d-teach online school en ook trainer bij d-teach online training. Momenteel werkt ze vier jaar voor d-teach waar ze zich omschoolde tot telelogopediste. Ze begeleidt zowel kleuters als lagereschoolkinderen en jongeren uit het secundair onderwijs. Hierbij varieert de begeleiding van het aanleren van Nederlands tot het voorbereiden op een mogelijke terugkeer naar België, maar ook online logopedische behandelingen behoren tot haar takenpakket. Sinds maart 2020 maakte ze er ook haar persoonlijke missie van om andere logopedisten, leerkrachten en ander onderwijzend personeel te helpen en ondersteunen bij de omschakeling naar het online werken. Ze verzorgt zowel trainingen als workshops en adviezen rond telelogopedie en online leren.

Steffi De Cock

Steffi behaalde een MSc Pedagogische Wetenschappen Onderwijskunde aan de UGent. Vervolgens behaalde ze een MSc in Seksuologie aan de KUL en is erkend door de Vlaamse Vereniging voor Seksuologie (i.o.). Nadien bemachtigde ze het ‘diploma van leraar’. Ze heeft ervaring als leerkracht in het secundair onderwijs en als lector in de lerarenopleiding. Sinds 2017 geeft ze ‘Relationele en Seksuele voorlichting’ in het onderwijs. Sinds 2015 is ze bij d-teach actief. Naast haar huidige rol als pedagogisch adviseur is ze ook een online leerkracht waarbij ze ervaring heeft van het geven van online lessen bij verschillende doelgroepen: van kleuters tot volwassenen.

Maaike Ysebaert

Maaike Ysebaert is een pedagoog, (online) leerkracht en instructional designer. Twee jaar geleden startte ze bij d-teach online school als online juf met als doel om buitenlandse leerlingen te helpen met de overstap naar het Vlaamse onderwijssysteem. Daarnaast werkt ze ook bij d-teach online training als instructional designer. Het kritisch bekijken van een online wereld met de bijhorende pedagogische en didactische bril behoort tot haar lijstje van ervaringen. Sinds twee jaar werkt ze ook als docent Pedagogische wetenschappen in de lerarenopleiding van Artevelde Hogeschool in Gent. Door deze ervaringen kent ze de do’s en don’ts van een (online) les. Maaike gaat graag aan de slag met good practices om zo een pedagogische en didactisch goede (online) les te geven.

Tawny Van Baelenberghe

Tawny studeerde in 2013 af als leerkracht lager onderwijs aan de Hogeschool Gent. Na haar studies is ze verhuisd naar Barcelona. Daar heeft ze veel ervaring opgedaan als leerkracht. Ze heeft ervaring met onderwijzen aan verschillende leeftijdsgroepen. Tawny heeft onder andere gewerkt als leerkracht en learning specialist in verschillende internationale scholen. Tawny is tot op heden ook leerkracht op een NTC- school in Barcelona. Daar geeft ze Ies aan kinderen van Belgische en/of Nederlandse ouders die wonen in Barcelona en omstreken. Sinds enkele jaren is ze ook actief als leerkracht bij d-teach, hierdoor heeft ze veel ervaring wat betreft online lesgeven.

Eveline Lemahieu

Eveline is video- en online marketingstrateeg en startte in 2014 haar eigen bedrijf, Vidsome. Sindsdien helpt ze ondernemers en bedrijven zoals Studio 100, Studio Brussel en Google om impact te maken met video online. Binnen d-teach staat Eveline in voor advies over en de uitwerking van videoprojecten. 

Gastsprekers

Lucie Renard

BookWidgets

Lucie heeft bijna 5 jaar ervaring en meer dan 1000 widgets op de BookWidgets’ teller staan. Naast alle communicatie- en marketingactiviteiten, inspireert ze ook wereldwijd leerkrachten met interessante artikels op de “BookWidgets Teacher Blog” en social media kanalen. Ze geeft bovendien ook zelf nog een beetje les aan de PXL Hogeschool, met BookWidgets natuurlijk!

Tom Sleeuwaert

Schoolmakers

Tom begon zijn carrière als leraar in het ASO, TSO en BSO. Begin jaren 2000 startte hij in Antwerpen met een openleercentrum voor basisvaardigheden ICT. Hieruit ontstond later de digidak-werking. Daarna was hij uitgever bij uitgeverij Pelckmans en uitgeefdirecteur bij Plantyn. Sinds 2016 ondersteunt Tom scholen, organisaties en uitgeverijen bij educatieve en onderwijsprojecten.
Vanuit zijn rol als teamcoach digitalisering bij Schoolmakers begeleidt hij scholen die doordacht willen digitaliseren. Digitalisering is immers geen doel, maar een middel, zodat je meer kunt focussen op wat er echt toe doet.

Juliet Desmet

Smart Eduaction @ Schools

Juliet Desmet is kleuteronderwijzeres en onderwijspedagoog van opleiding en intussen enkele jaren aan de slag bij itec, imec research group at KU Leuven. Eén van haar verantwoordelijkheden is het opzetten en opvolgen van innovatieprojecten in nauwe samenwerking met het onderwijs. Smart Education @ Schools is een voorbeeld van zo’n innovatieprogramma waar leerkrachten uit het basis-, secundair en het volwassenenonderwijs zelf aan de slag gaan met educatieve technologie om een nood in hun klas aan te pakken.

Johannes Verhoene

assessmentQ

Johannes Verhoene is een pedagoog en leerkracht van opleiding die beland is in de softwarewereld vanwege zijn grote interesse in onderwijstechnologie.
Johannes begeleidt bedrijven, organisaties en onderwijsinstellingen in de omschakeling van examens of oefeningen op papier naar de digitale versie ervan via assessmentQ, het oefen- en toetsplatform van Televic Education.
Daarnaast organiseert hij ook geregeld webinars over het didactische luik achter online oefeningen en examens. Zijn jullie klaar om digitale oefeningen, toetsen en examens af te nemen? Johannes alvast wel!

Katrien Bernaerts

Toll-net

Katrien werkt sinds 2011 als coördinator bij Toll-net, onderdeel van KlasCement binnen het Departement Onderwijs & Vorming. Ze heeft 18 jaar ervaring als docent in volwassenenonderwijs en online leren. Katrien geeft verschillende cursussen in digitale didactiek en e-learning tools. Sinds 2017 is Katrien aan de slag met het DigCompEdu Framework waarbij ze het belangrijk vindt dat een leraar zich kan inschalen, een leerroute ontvangt en wordt doorgestuurd naar professionalisering.

Kim Dekeyser

COSMO

Kim Dekeyser is leerkracht tweedekansonderwijs (CVO Scala) en sinds twee jaar educatief onderzoeksmedewerker bij itec (interdisciplinaire onderzoeksgroep van KU Leuven & imec). Ze heeft een breed interesseveld wat zich weerspiegelt in haar onderwijsvakken (economie, informatica, PAV & godsdienst) en haar verdere studies (bachelor onderwijskunde en een master educatieve studies). Er is één rode draad in het verhaal, namelijk technologie in onderwijs. In de lerarenopleiding begon het met eenvoudige webquests, in Leuven waren er een korte studies rond hologrammen in de wiskundeles en digitale geletterdheid bij volwassenen. Voor COSMO gaat Kim intussen al bijna twee jaar lang dagelijks op zoek naar apps, toepassingen en mogelijkheden om Augmented en Virtual Reality in de klas te gebruiken. Ze staat altijd open voor een gesprek omdat ze ervan overtuigd is dat we met twee altijd meer weten dan alleen.