Learning bites

Not much time or looking for concrete tips for your online challenge? Do you want to sink your teeth into a specific topic?
Look no further. We regularly launch free and in-depth webinars on various topics related to online learning.

Digital didactics done right

Action mapping to create performance based online journeys

About fools and top e-learning tools

Online facilitator 2.0: how to engage learners in online environments

Beyond completion: how to evaluate performance in e-learning

Our offer to the academic world

On-demand webinars

Bij flipping the classroom zet je de studenten voor de les zelfstandig aan het werk zodat er tijdens de les ruimte vrijkomt voor verdiepende leeractiviteiten zoals toepassingen, gedifferentieerde oefeningen, enz. Ook graag jouw klas op z’n kop zetten? Vraag dit webinar aan!

De omschakeling naar online lesgeven blijft een uitdaging. Studenten leren pas wanneer ze zich betrokken voelen. Hen boeien en zorgen dat ze betrokken blijven is al uitdagend in een fysieke leeromgeving, maar online nog veel meer. Hoe zorg je ervoor dat studenten ook online bij de les blijven? Ontdek het in dit webinar! Klik hier voor een voorsmaakje.

PowerPoint wordt geassocieerd met ‘nachtjes door werken’. Je begint aan een slide deck en plots is het 3 uur later, en je hebt het gevoel dat je nog nergens staat. Toch zijn er binnen PowerPoint heel wat mogelijkheden om het aanmaken van slides te vereenvoudigen en te versnellen. Van eenvoudige quick wins zoals werken met master slides, de format painter, en sneltoetsen. Over het groeperen en uitlijnen van tekst en afbeeldingen. Tot het aanpassen van kleuren en lettertypen in een hele presentatie met één klik. Leer efficiënter werken met PowerPoint met d-teach.

Je kent ze wel, de PowerPoint slideopnames met in de rechterbenedenhoek je eigen hoofd in beeld. Jij bent het beu om ze te maken, je studenten zijn ze beu gezien. Ze zijn zelden attractief, en vaak bereiken ze niet het doel dat je voor ogen had. Het kan anders. Zelfs met enkel gebruik te maken van PowerPoint kan je betere en mooiere slide- en andere casts maken. Laat je inspireren!

Geen nood aan speciale tools, met PowerPoint kan je snel en eenvoudig een animatievideo of animated GIF maken. Zeker de laatste PowerPoint 365 versie heeft heel wat extra features die zorgen voor een maximaal resultaat met minimale inspanning. Heb je al gehoord van de morphing slide transitie of animatiepaden? Nee? Dan is deze inspiratiesessie voor jou!

Met PowerPoint kan je meer doen dan slides maken alleen. Het is een power tool met heel wat mogelijkheden. De ware kracht ontdekken? Kom dan inspiratie opdoen in deze sessie waar we PowerPoint gaan ge(mis)bruiken voor het aanmaken van interactieve elementen zoals een menu, quiz, memorygame, interactieve afbeeldingen, etc.