Samen van start

Bij d-teach online school reizen we elke dag de hele wereld rond. Niet alleen onze leerlingen wonen vaak in het buitenland, ook onze leraren wonen wijd verspreid.

Pin jezelf hieronder op de wereldkaart (zoom in en uit) met als titel je naam en woonplaats. Maak een filmpje van ongeveer 1 minuut om erbij te plaatsen, waarin je iets meer informatie geeft (vertelt, toont, …) over de plek waar je woont (dorp/stad, provincie of land). Integreer ook minstens 1 cultureel element (taal, klimaat, voedsel, natuur, kunst, architectuur, kleding…) dat jouw woonplaats typeert.

Ben je ook al zo nieuwsgierig naar de filmpjes van de collega’s? Ik neem jullie in mijn filmpje alvast mee naar ‘Brugge Die Scone’! 😉

Gemaakt met Padlet

Wist je dat ...

Vond je dit een leuke oefening? Misschien kan je deze opdracht ook eens aan jouw leerling(en) geven? 

Humor en af en toe eens een speels element aan je lessen toevoegen versterkt de band met je leerling(en) (en tussen de leerlingen onderling).

Meer informatie over de impact van humor en 50 ideeën om humor in jouw online lessen te integreren vind je op de website van O(nline) E(duca) B(erlin): https://oeb.global/oeb-insights/50-humour-ideas-for-online-sessions/?ut

Persoonlijk actieplan

Open je persoonlijk actieplan_sociale rol in MS Teams en ga naar week 3 – De sociale rol. Scrol naar 'Samen van start'. Ben je meer te weten gekomen over de woonplaats van je collega's? Heb je een leuk ideetje opgedaan om humor in jouw lessen te integreren? Noteer het snel in je persoonlijk actieplan.